Het idee

Waar starten alle grote ideeën? Juist ja, op café. Zo ook Baudelo Design. Het is het verhaal van een vriendschap waar Tim en Roel de hoofdrol in spelen. Beiden voltijds werkzaam als verpleegkundige, de ene in een universitair ziekenhuis, de andere als psychiatrisch verpleger. Naast hun job zit dit creatieve duo natuurlijk niet stil. Tim is een fantastische tekenaar die elke tekening met de hand ontwerpt. Roel maakt van elke tekening een digitaal ontwerp. Hij verzorgt ook de foto’s, de website en alle social media accounts omtrent Baudelo Design.

De kleding

Onze jonge helden zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan bij het uitkiezen van de kleding en de productiewijze. Vanaf het eerste moment in hun brainstormproces kwamen ze samen tot een eenduidige visie hierover. Zo kozen ze ervoor om enkel met kledij te werken die Fair Trade & ecologisch wordt gemaakt. Dit met het oog op respect voor mens en natuur.

Het is nooit hun bedoeling geweest de kleding als massaproduct te verkopen. Daarom kiezen ze bewust voor een lokale drukker en is hun kleding exclusief in België beschikbaar.

In deze moderne tijd waarin het belangrijk is dat vrouwen en mannen dezelfde kansen krijgen en het onderscheid tussen de man en vrouw minder belangrijk wordt, vinden beide heren het een goed idee om hun t-shirt als unisex model aan te bieden.

De designs en de kleuren zijn een zoektocht geweest. Voorlopig is alles beperkt in oplage zodat het een exclusief product blijft. Beide vrienden lanceren nu hun eerste drie designs maar zijn al volop bezig aan nieuwe designs. Spannend!

De naam

De naam komt van het welbekende Baudelopark in Gent. Een park waar Tim en Roel vaak vertoefden tijdens hun studieperiode. “Met een fris pintje in het park wat chillen”, zelfs nu nog na een drukke shift op het werk komen beide vrienden graag samen in dit gezellige parkje. Het is uniek in Gent en natuurlijk ook een echte trekpleister tijdens de Gentse Feesten. Jong en oud, rijk en arm, alle nationaliteiten, je kan er aan sport doen maar evengoed picknicken met vrienden en muziek. Iedereen is er welkom.

Ideaal om er te vertoeven in je nieuwe, exclusieve kledingstuk van Baudelo Design!

“De naam Boudelo, die uit twee delen bestaat, kan als volgt worden verklaard: Bouden, vleivorm op -in, afgeleid van Boudewijn (Boudewijn I van Constantinopel, graaf van Vlaanderen), en lo een bosje op een zandige, hoger gelegen plek.”

 

Ter info:

De naam werd vroeger met ou geschreven. “Ten eerste is de spelling met ou ouder dan de spelling met au en ten tweede weerspiegelt de spelling met au zeer waarschijnlijk het dialect uit het Waasland.” 

(Bron: De transformaties van de Baudelo-site tussen 1792 en 1830)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.